Advertisement
Udfordrende quiz om mad
Spørgsmål 1 af 10
Hvis man tilbereder rugbrød, mørkt hvidtøl, vand og sukker, hvad har man så lavet?
Spørgsmål 2 af 10
Gammel Dansk husmandskost lavet med flæsk (ofte både fersk og røget) og kål. Retten får sin farve af karamelliseret sukker. Hvad hedder den?
Spørgsmål 3 af 10
Hvilken ingrediens giver varm sursød kartoffelsalat dens syrlige smag?
Spørgsmål 4 af 10
Denne ret er nok den mest almindelige danske middagsret. Oprindeligt brugte man svinemørbrad, men givet prisen på sådanne i dag, bruger de fleste kalv og flæsk eller blot flæskekødet. Hvad kalder vi disse stegte kødboller?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Hvilken fisk spiste man normalt når man serverede kartofler og løgsovs?
Spørgsmål 6 af 10
Tyk suppe lavet primært på en grøntsag og flæskefont. Serveres med kogt flæsk og medister. Hvad hedder denne farverige ret?
Spørgsmål 7 af 10
Denne ret spistes op til jul før i tiden. Når julegrisen var slagtet, skulle alt bruges, Blodet som blev brugt i blodpølse og indmad som bl.a. blev brugt i denne ret. Retten blev serveret med groft rugbrød og fedtegrever. Hvad hedder retten?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
Navn på en gammeldags grød lavet af margarine, hvedemel og mælk. Serveres med drys af sukker og kanel; evt. en syltetøjsklat. Hvad hedder den?
Spørgsmål 9 af 10
Grøn suppe tilsmagt med kun een krydderurt og serveret med flydende halverede smilende æg. Navn?
Spørgsmål 10 af 10
Græsart hvis tørrede frø blev brugt i mannagrød i gamle dage. Hvad hedder denne græsart
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik