Advertisement
Trivia quiz for kloge hoveder!
Spørgsmål 1 af 10
Tidligere var byen kendt som Danmarks tekstilby. I dag er den nok bedre kendt for at have Danmarks største Bank Box. Hvad hedder byen?
Spørgsmål 2 af 10
De fire klassiske elementer er jord, ild, vand og luft. Så hvis man er født i "fiskens" tegn, hvilket element hører man så til?
Spørgsmål 3 af 10
Malihini Kvintetten udgav i tresserne en melodi fra Tivolirevyen 1921 - Lille Sommerfugl - men hvem var det der fik så stor succes med sangen, at den stadig betragtes som hans kendingsmelodi?
Spørgsmål 4 af 10
Man ser splinten i sin broders øje...
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Alle kender Risengrød-sangen fra "Nissebanden i Grønland" fra 1989. Men hov! Nissen har drillet og sat en tekstlinie ind fra en helt anden sang. Kan du finde linien?
Spørgsmål 6 af 10
Hvad hedder slottet, der oftest afholdes større kongelige begivenheder ?
Spørgsmål 7 af 10
Danmark har i dag to fungerende skoleskibe. Det ene er en tremastet fuldrigger ved navn Danmark. Det andet er også en tremastet fuldrigger - men hvad hedder det?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
"Hvor fanden er Herning" er en TV-serie, der handler om Martin (Mick Øgendahl) som skal giftes i Herning i morgen, men han er desværre i København; efterladt uden penge og telefon. Vesterbrotøsen Laila hjælper ham (mod betalig). Hvem spiller Laila?
Spørgsmål 9 af 10
Hvad betyder forstavelsen "homo"
Spørgsmål 10 af 10
Når man fotograferer skal man finde den rigtige kombination af optagetid og hvor meget lys man vil "lukke ind" i kameraet - populært sagt, hvor stort et hul skal lyset igennem i det tidsrum man har valgt. Hvad kaldes dette "hul" i "foto-sprog"?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik