Advertisement
Gamle danske mormor-retter
Spørgsmål 1 af 10
Stegte, panerede bøffer af hakket kalve- og svinekød (svinekød kan bruges alene), ofte serveret med stuvede ærter og gulerødder, hertil kartofler. Denne spise hedder?
Spørgsmål 2 af 10
Denne fisk - Gadus morhua - som er let genkendelig på sin lange skægtråd, serveres oftest kogt med en sauce der er krydret med fiskesennep. En rigtig herreret som hedder ...?
Spørgsmål 3 af 10
Hvad kaldes farsbrød, ovnbagt i mælk med røget spæk eller bacon - serveret med hvide kartofler, evt. stegte æbler og brun sovs. Hvad hedder denne vilde ret?
Spørgsmål 4 af 10
Tynde skiver af okseinderlår rulles om korte stænger spæk, grydesteges med løg og laurbærblade, serveres med sauce lavet på stegeskyen og kartofler. Hvad hedder denne bevingede ret?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Ovnstegt svinekam med sprød svær, rødkål og kartofler hedder ganske simpelt...?
Spørgsmål 6 af 10
Denne klassiske ret er kendt som den danske nationalret. Den laves af skiver af stegestrimlen på en gris. Hvad hedder retten?
Spørgsmål 7 af 10
Denne ret laves af en af dyrets indvolde. Vi kan både bruge gris eller kalv. Oftest steger vi tynde skiver og serverer med kartofler, stegte løg og sovs. Hvad hedder denne ret?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
Dette er dyrets vigtigste muskel. Vi grydesteger det, ofte fyldt med persille og serverer pænt anrettet i skiver overhældt med flødesauce; hertil kartofler og evt. stegte æbler. Hvad hedder denne mormor-ret?
Spørgsmål 9 af 10
Ca. 8 cm lange, rugmelspanerede stykker af denne slangelignende fisk steges i smør ved lav varme i 15 - 25 minutter. Serveres med stuvede kartofler. Hvad hedder denne efterhånden sjældne ret?
Spørgsmål 10 af 10
Grydestegt kød (evt. kalvebov), små stegte frikadeller, små kødboller (i gamle dage ofte lavet med kalvehjerne), fiskeboller i brun sauce tilsmagt med sherry og serveret med svømmende smilende æg! Hvad hedder denne eksotiske ret?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik