Advertisement
Meget mere mormor mad!
Spørgsmål 1 af 10
En god kartoffelmos, serveret med stegte flæsketern (gerne bacontern) og stegte løg på toppen. Hvad kaldes denne udødelige og brandvarme mormor-ret?
Spørgsmål 2 af 10
Hvad hedder denne ret, som er en del af frokost bordet eller som selvstændig ret. Det er en lille butterdejstærte fyldt med en velsmagende stuvning, ofte med skinke, ærter, gulerodstern og persille - alternativt kogt høne i asparges?
Spørgsmål 3 af 10
Hvilken af disse retter kan vi kalde mormormad?
Spørgsmål 4 af 10
Mormors søndagskylling med kartofler, brun sovs og agurkesalat - smørmør og supervelsmagende! Hvordan var den traditionelt tilberedt?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Stegeben og/eller nøgleben grydesteges til kødet er mørt. Serveres med f.eks. kartoffelmos og brun sovs som er bagt op af stegeskyen. Hvad kaldes denne herlige ret?
Spørgsmål 6 af 10
En god nybagt kagebund, dækket med et lag marmelade (f.eks. hindbærmarmelade) og toppet med et lag marengs bages i ovn ved ca. 200 C i ti minutter. Marengsen har lige fået lidt farve og er sprød på toppen og lidt sej under. Hvad hedder kagen?
Spørgsmål 7 af 10
Hvilken del af grisen spises mere i dag ift til på vores "mormors" tid?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
Hvad hedder fisken som vi ofte spiste i f.eks. en gelerand med ærter og gulerodstern på "Mormors" tid? Mange spiser stadig denne fisk, men så er det ofte grillet og fyldt med persille og hvidløg. Et hint: "Den har grønne ben"
Spørgsmål 9 af 10
Gryderet med oksebov, løg, kartofler i store tern, laurbærblade og sort peber. Smagt til med eddike, salt og peber og serveret med iskoldt smør, finthakket purløg, groft rugbrød og syltede rødbeder. Navn?
Spørgsmål 10 af 10
En af fortidens populære kødspiser er sjældent på middagsbordet mere. Kødet blev sprængt, kogt og flået - spist som middagsret med kartofler, grøntsager og sovs eller som det klassiske stykke smørrebrød med italiensk salat. Hvilket stykke kød?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik