Advertisement
Rundt i Danmark - Skæve steder
Spørgsmål 1 af 10
Han sidder i kasematterne under Kronborg og sover. Men han vågner op til dåd hvis der skulle være en fjende der begår den dumhed at angribe Danmark! Hvad hedder han?
Spørgsmål 2 af 10
Mellem Kolding og Haderslev ligger en lille by, som af de fleste er mest kendt for et bestemt bagværk der inkluderer væsentlig brug af bihonning. Hvad hedder byen?
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Hvor i landet står "Danmarks Dåbsattest"?
Spørgsmål 4 af 10
Hvor i landet finder man om sommeren en vaskeægte palmestrand? Den kaldes naturligt nok for "Palmestranden" og den har sin egen side på Facebook.
Spørgsmål 5 af 10
Når du besøger Faaborg kan det hænde, at du bliver spurgt om du har vandret i de fynske alper. Og ja, korrekt! Det kaldes de også. Men hvad hedder de rigtigt? Bakkerne i nærheden af Faaborg.
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
Syd for Ørnsø ved Silkeborg sidder "Stærke Storm" på et væltet træ og skuer ud over området. Han er en trold bygget af affaldstræ af en kendt dansk kunstner, som har placeret mange trolde rundt om i Danmark og også i resten af verdenen. Hvad hedd
Spørgsmål 7 af 10
Hvad hedder den figurgruppe, der kan betragtes i vandet ved Højbro/Ved Stranden i København?
Spørgsmål 8 af 10
Valdemar Atterdag byggede i midten af trettenhundredetallet et forsvarsværk, hovedsageligt bestående af 4 hjørnetårne og en ringmur. Vi kan endnu bese ruinerne ca. midtvejs mellem Helsingør og Esrum Sø. Hvad hedder stedet?
Advertisement
Spørgsmål 9 af 10
Midgårdsormen bugter sig i intens kamp med Thor på et torv i en kendt Nordfynsk by. Hvilken?
Spørgsmål 10 af 10
Filsø, lidt sydøst for Henne Strand, er i 2011 blevet genskabt gennem ét af danmarkshistoriens største naturgenopretningsprojekter. Samtidigt har man bygget et lille besøgscentrum og en spektakulær udsigtsbro ved søen. Hvad hedder stedet?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik