Advertisement
Danske Nytårstraditioner
Spørgsmål 1 af 10
Hvad hedder den drik vi oftest skåler Nytåret ind med?
Spørgsmål 2 af 10
Når vi skåler nytåret ind ved midnat, spiser vi ofte en bestemt type kage til skålen. Hvad det for en kage?
Spørgsmål 3 af 10
Hvert år, kl. 23:40 sidder mange danskere foran TV'et for at se en lille film. Den er blevet vist hvert år siden 1973 (med undtagelse af 1985) og åbenbart altid "same procedure as last year". Hvilken film er det?
Spørgsmål 4 af 10
En af de traditionelle "pynteting", der virkelig er "in" til Nytår, finder du på nytårsbordet, på lamper, på væggene og ofte på festdeltagerne i løbet af aftenen. Et hint: De pustes ud! Hvad er det?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
En gammel tradition er ved at forsvinde. I gammel tid skulle nytårsmaden være mindre tung og fedende end alt det julesul man havde ædt sig igennem. Derfor spiste man noget helt andet end i Julen. Hvad var det?
Spørgsmål 6 af 10
Kineserne opfandt det for flere hundrede år siden. Danske tobakshandlere begyndte at sælge det til borgerne omkring år 1900 og vi bruger det stadig til at markere og festligholde skiftet mellem to år. Hvad er det vi taler om?
Spørgsmål 7 af 10
Nytårsaftensdag kl. 18:00 sidder mange danskere foran TV for at se og høre... ja, hvad er det de venter på?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
I forbindelse med årsskiftet er det kotyme, at man opsætter nye mål for sig selv i det kommende år. For eksempel at skulle tabe sig 5 kg, at skulle stoppe med at ryge eller at påbegynde løbetræning. Hvad kalder man sådanne løfter?
Spørgsmål 9 af 10
I 1582 var der en pave ved navn Gregor XIII som justerede den daværende kalender således, at Nytårsaften faldt på samme dag hvert år. Hvad hedder denne kalender?
Spørgsmål 10 af 10
Danmark er åbenbart det eneste land i verden (såvidt vides), hvor mange af indbyggerne er bange for at betræde skillelinjen mellem det gamle og det nye år! Hvad gør de for at undgå det?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik