Advertisement
Alskens julerier i Norden!
Spørgsmål 1 af 10
Mange familier i Danmark spiser andesteg juleaften. Hvad er det mest almindelige fyld i en Dansk juleand?
Spørgsmål 2 af 10
I danmark har vi velvilligt ladet en svensk juletradition "overmande" os for mange år siden. Vi drikker den opvarmede krydrede vin til æbleskiver eller brunkager og ofte spæder vi den også lidt op med forskelligt spiritus. Hvad hedder denne drik?
Spørgsmål 3 af 10
I danmark er det efterhånden tradition at de fleste børn og barnlige sjæle ser et bestemt TV-juleshow. Hvilken berømt tegnefilmsvirksomhed udgiver disse shows?
Spørgsmål 4 af 10
En helgen i den romersk-katolske kirke med oprindelse fra Sicilien er navnefælle til den figur vi i Norden hylder med optog, lys og sang den 13. december. Hvad hedder denne helgen?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Det er nærmest umuligt at komme igennem juletiden uden at "støde på" rosiner! Hvad er rosiner egentlig?
Spørgsmål 6 af 10
Den, der får en hel mandel i sin risengrød eller risalamande, får en mandelgave. I dag kan gaven næsten være hvad som helst, men i gamle dage var der tradition for at man fik noget ganske bestemt. Hvilket?
Spørgsmål 7 af 10
I hvilket nordisk land fejrer man “Pikko-joulu” dagen før den første søndag i advent? Dagen fejres som en miniature-jul med et lille juletræ, der pyntes med mini-pynt, kagelys osv. og man spiser julemad, f.eks. “sillsalad”, “sillinlåggninga
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
Juletræet har en fast plads i stuen hos langt de fleste danskere. Hvilken type juletræ er det mest anvendte i Danmark?
Spørgsmål 9 af 10
I Norge får man ofte "Lutefisk" til jul. Hvad er "Lutefisk"?
Spørgsmål 10 af 10
I sverige, specielt i Skåne, spiser man ofte "Spettkake" i juletiden. Den består mest af sukker, æg og kartoffelmel. Navnet har den pga fremstillingsprocessen, som er...?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik