Advertisement
Quiz om Helse og Sygdom
Spørgsmål 1 af 10
Hvad hedder den sygdom som udløses af pollen fra f.eks. græs og træer?
Spørgsmål 2 af 10
Hvilken sygdom er karakteriseret ved rysten, nedsatte bevægelser og stivhed? Navnet giver associationer til et efternavn.
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Hvilket interval betragtes som normalt temperaturområde (grader Celsius) for et rask voksent menneske (målt i endetarmen)?
Spørgsmål 4 af 10
Danske børn bliver anbefalet at få to doser af MFR-vaccine. De skal gives, når de er henholdsvis 15 måneder og 4 år gamle. Hvilke sygdomme beskytter denne vaccine imod?
Spørgsmål 5 af 10
Hvad hedder det meget smertefulde udslæt som skyldes samme virus som skoldkopper? Angrebene er altid halvsidige - enten højre eller venstre side af kroppen.
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
Grøn koncert er årlige koncertarrangementer som afholdes af en bestemt fond med Tuborg som hovedsponsor. Fondens formål er at støtte og styrke mennesker som lider af en bestemt sygdom og deres pårørende. Hvad er det for en sygdom?
Spørgsmål 7 af 10
Mange mennesker i Danmark lider af KOL. Hvad betyder denne forkortelse?
Spørgsmål 8 af 10
Kropsmasseindeks (BMI) beregnes som din vægt(kg) / højde(m)2. Hvilket interval betragtes som normal vægt iflg BMI-tolkningsskalaen?
Spørgsmål 9 af 10
Hvor mange uger varer en fuldbåren graviditet (regnet fra befrugtningstidspunktet til fødslen!)?
Spørgsmål 10 af 10
Store dele af Asien og Europa oplevede i trettenhundredetallet en forfærdelig pandemi af byldepest. Udbruddet menes at være startet i Kina og herefter spredt over hele Asien og Europa. Hvad kaldtes denne Pest?
Advertisement

Copyright 2021 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik