Advertisement
Alverdens Seværdigheder
Spørgsmål 1 af 10
En verdensberømt Dansk eventyrdigter blev født i en Fynsk by. Hvilken?
Spørgsmål 2 af 10
I hvilken tysk by finder du Brandenburger Tor?
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Den italienske kunstner Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni (1475-1564), oftest bare kaldet Michelangelo har skabt flere af de kunstværker man finder i en af verdens største katolske kirker - bl.a. Skulpturen Pieta. Hvad hedder denne kirke?
Spørgsmål 4 af 10
Hvad hedder den hyggelige og berømte gamle bydel i Stockholm?
Spørgsmål 5 af 10
Denne flertårnskirke med de farvestrålende løgkupler fungerer i dag som museum. Den ligger ved Den Røde Plads i Moskva. Hvad hedder den?
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
På Sabikah-plateauet sydøst for Granada i Andalusien ligger et borganlæg. Det blev bygget af maurerne mellem 1248 og 1354 og det betegnes i dag som Spaniens største turistattraktion. Hvad hedder det?
Spørgsmål 7 af 10
Jelleingstenene bliver ofte kaldt Danmarks Dåbsattest. I hvilken region kan du se denne seværdighed?
Spørgsmål 8 af 10
På 71 ° 10 ' 21 '' Nord ligger Nordkap - det europæiske fastlands nordligste punkt. Her finder du både et museum og en restaurant og udenfor markerer en skulptur positionen. Hvad hedder skulpturen?
Spørgsmål 9 af 10
Den danske arkitekt Johan Otto von Spreckelsen har tegnet bygningen som vi i Danmark kalder "Den Nye Triumfbue". Den ligger i kvarteret La Dèfense i Paris for enden af en akse som går gennem Den gamle Triumfbue og ender ved Louvre. Hvad hedder bygningen
Spørgsmål 10 af 10
Mange kender den lille drengeskulptur Manneken Pis i Bruxelles. Den tilsvarende pigeskulptur Jeannneke Pis er knap så kendt. I hvilken by kan du finde hende?
Advertisement

Copyright 2021 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik