Advertisement
Spicy Quiz - om krydderier!
Spørgsmål 1 af 10
Slægten hedder Laurus Nobilis - det er et stedsegrønt træ hvis blade dufter kraftigt krydret. Det er netop bladene vi anvender i madlavning, bl.a. ved stegning af flæskesteg. Hvad kaldes disse blade?
Spørgsmål 2 af 10
Dette krydderi bruges ofte i det Italienske køkken. Det bruges i farsretter, kødgryder, pizza, pasta og saucer og er uundværligt når man laver tomatretter eller tomtatsauce. Navnet?
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Hvis du vil lave den danske nationalret - du ved den med stegt flæsk! - så er du nødt til at have rigeligt med denne krydderurt i huset. Ellers kan du ikke lave den rigtige sovs! Hvad er det for en krydderurt?
Spørgsmål 4 af 10
Dette navn beskriver et 10 til 15 meter højt, stedsegrønt træ og et krydderi, der kommer fra træets inderste bark. Krydderiet bliver brugt i risengrød, chokolade, likører, sangria, som topping på cappucino og ofte i retter med æbler. Navn?
Spørgsmål 5 af 10
Denne urts rodknolde kan bruges til lammekød, fisk, slik, småkager og øl. Nogen starter dagen med et shot lavet på disse rodknolde. Planten er i familie med bl.a. kardemomme og gurkemeje. Hvad hedder planten?
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
Dette krydderi forbinder de fleste med Indien - det er faktisk en krydderiblanding, som ofte indeholder 10 - 20 forskellige krydderier. Her i landet bruges det ofte til en risret med kødboller i sovs. Hvad hedder blandingen?
Spørgsmål 7 af 10
For at producere et kilo af dette krydderi skal man håndplukke blomsterne på mellem 75.000 og 100.000 af en speciel krokusart. Det er de røde støvfang i hver blomst der bruges. Det er verdens dyreste krydderi! Hvad hedder det?
Spørgsmål 8 af 10
Dette krydderi har sit navn fra alle de smagsnoter af nelliker, peber, kanel, muskat o.m.a. man kan ane i smagen. Christopher Columbus bragte det til os fra Amerika. Man siger, at det er uundværligt i rullepølse, men det bruges til så meget andet. Navn
Spørgsmål 9 af 10
Et almindelig brugt krydderi i Danmark kommer fra fra en stedsegrøn busk, Piper Nigrum, fra Indien. Vi spiser mest de umodne, tørrede frugter som hedder...?
Spørgsmål 10 af 10
Man kalder det "Det tredje Krydderi", men det er ikke et krydderi, men en smagsforstærker. Japaneren Kikunae Ikeada identificerede denne naturlige, smagsforstærkende substans i havtang. Hvad hedder den egentlig?
Advertisement

Copyright 2021 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik