Advertisement
Seværdigheder i Europa
Spørgsmål 1 af 10
Regenten har bolig i et af de fire palæer som udgør Amalienborg. Hvad hedder byen?
Spørgsmål 2 af 10
Det 324 meter høje tårn blev bygget af Gustave Eiffel og blev åbnet i 1889. Det bliver besøgt af mere end 7 millioner turister hvert år. Hvad hedder byen?
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Akropolis er et af Europas berømte tempelområder. I hvilken by ligger Akropolis?
Spørgsmål 4 af 10
ARoS er med sine 20.700 kvadratmeter fordelt over 10 etager ét af Nordeuropas største kunstmuseer. På taget kan man nyde 360 grader vue af byen fra Your Rainbow Panorama. Hvad hedder byen?
Spørgsmål 5 af 10
"De Wallen" som også bliver kaldt "De Rosse Buurt" er denne bys "Red Light District". Området ved Oudezijds Achterburgwal er mere eller mindre henlagt til "voksen underholdning!". Hvad hedder byen?
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
En lille dreng der tisser og en ditto pige. De hedder Manneken Pis og Janneken Pis. Begge statuer står i samme by. Hvilken?
Spørgsmål 7 af 10
Vigelandsparken er et skulpturanlæg i Frognerparken. Skulptursamlingen har fået navn efter kunstneren Gustav Vigeland, som har udformet den. I hvilken skandinavisk by ligger parken?
Spørgsmål 8 af 10
Alhambra ("Det røde slot") er en borg på Sabikah-plateauet i Andalusien. Slottet er bygget af maurerne mellem 1248 og 1354 og har stået på UNESCO's verdensarvsliste siden 1984. Hvad hedder byen?
Spørgsmål 9 af 10
Kunstneren Salvatore Dali var en mester indenfor den surrealistiske kunst. Han nåede at indrette et storslået museum i Figueras flere år inden han døde. Derudover er der indrettet museum i hans private hjem ude ved kysten. Hvad hedder byen?
Spørgsmål 10 af 10
Schloss Neuschwanstein er et palads opført i 1800-tallet på en bakketop over landsbyen Hohenschwangau. Slottet har været brugt af Disney i flere film og har været inspiration til flere af deres tegnede slotte. Ved hvilken større by ligger slottet?
Advertisement

Copyright 2021 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik