Advertisement
Quiz : Hvor ligger byen?
Spørgsmål 1 af 10
Nogle har kaldt den Nordens Venedig, den har kaldt sig selv for Nordens Hovedstad (???), men vi kalder den bare Stockholm. I hvilket land finder vi Stockholm?
Spørgsmål 2 af 10
I 1972 hittede Blue Boys med sangen om Døllefjelde-Musse. Byen er også kendt for det årlige marked. I hvilket land finder vi Døllefjelde-Musse?
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Byen ved middelhavet hedder Monaco - hvad hedder landet?
Spørgsmål 4 af 10
Måske kender du Ed Sheeran's sang "Galway Girl". Galway er faktisk en by - men i hvilket land finder vi den?
Spørgsmål 5 af 10
I byen Brugge har man i flere år haft verdens formentlig længste underjordiske rørledning til transport af øl. Den går fra bryggeriet "De halve Maan" (Halvmånen) i den gamle bydel til tapperiet udenfor. I hvilket land ligger Brugge?
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
Rethymnon er en af de byer du kan besøge hvis du er til sol, varme, byliv og strandliv i samme ferie. Hvilket land skal du rejse til for at besøge byen?
Spørgsmål 7 af 10
Det er landets andenstørste by. Den er bl.a. kendt for sine mange universiteter og læreanstalter. Byen hedder Graz - hvad hedder landet?
Spørgsmål 8 af 10
Birgitte Grimstad sang en vise om Samarkand tilbage i '70'erne. I hvilket alnd ligger denne ældgamle og eksotiske by, som for øvrigt står på UNESCO's verdensarvsliste?
Spørgsmål 9 af 10
I byen Paphos ligger den danske konge Eric I Ejegod begravet ved Chrysopolitissa kirken. Han døde af sygdom her i 1103 på hans vej til det hellige land. I hvilket land ligger Paphos?
Spørgsmål 10 af 10
Byen, Haithabu, er nævnt første gang på skrift i 804. Den blev en kendt handelsby i vikingetiden. I hvilket land finder vi byen i dag?
Advertisement

Copyright 2021 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik