Advertisement
Quiz om Danske seværdigheder?
Spørgsmål 1 af 10
Man mener at han er født i Hans Jensens Stræde i Odense. Han tilbragte sin barndom (1807 - 1819) i Munke Møllestræde og blev en verdensberømt eventyrdigter. Hvem var han?
Spørgsmål 2 af 10
Hvad hedder byen hvor TV-serien "Matador" foregår?
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Hvert år, i den første weekend i juni, afholdes traditionelt et heste- og kræmmermarked. Oprindeligt var det et rent hestemarked, men idag er det kræmmerne der har overtaget. Markedsbyen ligger ca. 16 km nordøst for Nørresundby. Hvad hedder byen?
Spørgsmål 4 af 10
På Østmors ligger Nordens største blomsterpark. Her bydes på et væld af blomster, tropiske sommerfugle og et terrarie med slanger, øgler, krokodiller, skildpadder o.m.a. Til de små er der junglezoo, samt et lege- og piratland. Hvad hedder parken?
Spørgsmål 5 af 10
Borgen ligger syd for Ringe. Det siges at der gik en hel egeskov til at bygge borgen tilbage i 1554. Den står på 12.000 egepæle, nedrammet i en sø. Hvad hedder den?
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
Nogle af højdepunkterne i dette "bjergområde" er Agri Bavnehøj og Trehøje. Byerne omkring hedder bl.a. Agri, Knebel, Fuglsø, Femmøller og Vistoft. Hvad hedder "bjergene"?
Spørgsmål 7 af 10
Danmark har i dag to fungerende skoleskibe. Det ene er en tremastet fuldrigger ved navn Danmark. Det andet er også en tremastet fuldrigger - men hvad hedder det?
Spørgsmål 8 af 10
Femern A/S er i fuld gang med at forbinde Danmark og Tyskland med en tunnel. På den danske side vil den fremtidige tunnel have sit startsted lige øst for en kendt havneby. Hvilken?
Spørgsmål 9 af 10
Hvilken havneby ligger lidt vest for Nordens sydligste punkt.
Spørgsmål 10 af 10
Hvad hedder Sjællands nordligste punkt? Det ligger 2 km vest for Gilleleje og er populært blandt fuglekiggere og drageflyvere (sidstnævnte pga. de opadgående vinde ved den 33 m høje græsklædte klint).
Advertisement

Copyright 2021 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik