Advertisement
Quiz om slik i 100 år
Spørgsmål 1 af 10
Vi søger slik som Haribo producerer. Det er lavet af sød lakrids omsluttet af en tynd halvblød sukkerskal med karamelsmag. Navnet kan også anvendes indenfor insektverdenen og som slangudtryk af mere mandschauvinistisk art. Hvad hedder Haribos produkt?
Spørgsmål 2 af 10
Sødt, hvidt fyld som er rullet ind i tyndt, sød lakridskonfekt. De blev solgt i stænger på ca. 15 cm og var opkaldt efter øen hvor fabrikken oprindeligt lå. Hvad hed de?
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Dette er en slags hybridslik. En lille plade fast hvid skumslik og med en klat gul vingummi på toppen. Hvad hedder dette kreative mesterværk?
Spørgsmål 4 af 10
Dette er faktisk et alternativ til alle de usunde sukkerfyldte sliktyper. Slikket kommer fra den buskagtige lakridsplante (Glycyrrhiza glabra). Det er billigt og holder længe når man tygger på det! Hvad er det?
Spørgsmål 5 af 10
Man laver et lille lakridsbolsje, kuglerundt og vender det i lakridsekstraktpulver. Hvad har man så lavet?
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
Bolsjet er hvidt og rødt i striber. Det smager udpræget af pebermynte.Det har den klassiske bolsjeform, da det er klippet af varm bolsjemasse der er trukket ud i en lang stang. Hvad er navnet?
Spørgsmål 7 af 10
Dette bolsje er fladt og rundt. Det er lysebrunt og lidt porøst, så det kan godt krakelere når man tygger på det. Det smager af karamel. Hvad hedder det?
Spørgsmål 8 af 10
Bussemænd, Bullshit, Gedefims, Lossepladsen, Mågeklatter, Store Babser, Tisse-bleer, Øre-voks – og selvfølgelig Hundeprutter. Alle disse mere eller mindre ækle udtryk stammer fra BonBon bolsjefabrikken. Hvor lå den?
Spørgsmål 9 af 10
Vi søger navnet på en stærk eucalyptus vingummi, der var rullet i sukker? De blev lavet i tre farver - rød, gul og grøn.
Spørgsmål 10 af 10
Vi søger en bolsjetype fra Nørregade Bolsjer - det var aflangt bøjet bolche med lakridspulver både indvendigt og udvendigt. Det kaldes "Fast Arbejde", men vi søger det oprindelige navn?
Advertisement

Copyright 2021 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik