Advertisement
Denne quiz er målrettet 60+
Spørgsmål 1 af 10
Dette køkkentøj er en slags si med store huller. Navnet kan give associationer til fysisk vold mod døde ting. Hvad hedder husgerådet?
Spørgsmål 2 af 10
Når mælkemanden eller ølkusken holdt hvil, ofte på et lokalt værtshus, stod hans hestevogn udenfor. Det var så ofte fodringstid for den trofaste "Lotte" som trak ham rundt til kunderne. Hvordan fodrede han sin hest, mens han sad og nød sin pause?
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Vejarbejde, når det indbefattede brosten, blev ofte færdiggjort med et en-mands-betjent motoriseret værktøj. Dette tunge og støjende værktøj blev populært omtalt som...? Ja, hvad var det nu? Samme populære navn blev også brugt om et vejskilt!
Spørgsmål 4 af 10
Små ruderformede lakridspastiller med salmiaksmag. Det var populært at "klistre" dem på håndryggen og gå og slikke på dem - så holdt de længere! Hvad hed de?
Spørgsmål 5 af 10
Mange brugte kakkelovn til opvarmning. I byerne opbevarede man så brændslet i kælderen. Hvad var normalt brændsel, før man fandt ud af at erstatte kakkelovnen med alternative varmekilder?
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
I dag har vi butikker som f.eks. Matas og Normal. Den største kæde, som midt i det tyvende århundrede, var sammenlignelig med disse butikker var...?
Spørgsmål 7 af 10
Dette redskab blev fortrængt af lommeregneren. Det var sammensat af tre dele: Stokken, skyderen og løberen. Med dette redskab kunne man udregne alskens indviklede matematiske opgaver uden brug af papir og pen. Hvad var redskabets navn?
Spørgsmål 8 af 10
Hvilken af nedennævnte skiller sig ud?
Spørgsmål 9 af 10
Hos "slikmutter" kunne du købe en lang lakridsstang, som passede præcis i de plasticmælkekapsler man brugte på mælkeflaskerne i isskabet når man rullede den sammen. Hvad hed sådan en lakridsstang?
Spørgsmål 10 af 10
Meget små firkantede viol-parfumerede lakridspastiller. Blev solgt i små folieposer (ca. 3 x 4 cm) og blev brugt meget mod dårlig ånde (og for at skjule tobaks- eller øllugt). Hvad hed disse pastiller?
Advertisement

Copyright 2021 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik