Advertisement
Test din viden om danske film
Spørgsmål 1 af 10
Den dramatiske kærlighedshistorie mellem Dronning Caroline Mathilde af Danmark og Johan Struensee, Kong Christian d. VII's livlæge blev fortolket og foreviget på film i 2012 med Alicia Vikander og Mads Mikkelsen i hovedrollerne. Hvad hedder filmen?
Spørgsmål 2 af 10
Mads "Krumme" Krumborg og hans storesøster Line er de to ældste børn i familien Krumborg i Krummefilmene. Hvad er det nu deres lillebror hedder i filmene?
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Frank Hvam og Casper Christensen har i mange år stået for en meget populær TV-serie som sideløbende/efterfølgende har været basis for tre film (i 2010, 2015 og i 2020) med samme persongalleri som i serien. Hvad hedder serien
Spørgsmål 4 af 10
Puk Damsgård har skrevet en gribende beretning om fotografen Daniels Ryes 398 dage i Islamisk Stats fangenskab. Bogen er blevet filmatiseret med Esben Smed i rollen som Daniel. Filmen har fået samme navn som bogen - som hedder?
Spørgsmål 5 af 10
Journal 64, Flaskepost fra P, Fasandræberne og Kvinden i buret er alle baseret på nogle af en bestemt forfatters bøger. Hvad hedder forfatteren?
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
Denne film er fra 2012 og handler om en mand i en lille dansk provinsby, som fejlagtigt bliver beskyldt for at have seksuelt misbrugt et barn. Filmen følger hvordan hele landsbyen bliver grebet af et kollektivt hysteri. Hvad hedder filmen?
Spørgsmål 7 af 10
Vi søger navnet på et musikalsk lystspil hvori Dirch Passer spiller Overkelner Leopold Ulrik Joackim Brantmeyer i Almhotellet "Den Hvide Hest". Filmen er instrueret af Erik Balling og havde premiere i 1964. Hvad hedder filmen?
Spørgsmål 8 af 10
Filmen "Under sandet" handler om tyske krigsfanger, som efter anden verdenskrigs afslutning bliver beordret til at fjerne tyskernes efterladenskaber langs den Jyske vestkyst. Hvad er det de skal fjerne?
Spørgsmål 9 af 10
Denne film fra år 2000 huskes af mange pga. scenen hvor Sofie Gråbøl får dem til at blæse æg. Hun indkasserer et knytnæveslag i ansigtet fra en frustreret Søren Pilmark, som ikke kan finde ud af at blæse sit æg. Hvad hedder filmen?
Spørgsmål 10 af 10
Informations anmelder skrev om en film i 2019: "Trine Dyrholm er genial som kvinden, der forfører sin stedsøn, i May el-Toukhys kvalmende, kloge magtanalyse. Du kan ikke skrabe filmen ud af hjernen igen". Hvad hedder filmen?
Advertisement

Copyright 2021 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik