Advertisement
Quiz : Vi er landfaste med Tyskland..
Spørgsmål 1 af 10
I en tysk ø-gruppe i vadehavet har den største ø navn som en fisk på dansk, hvorimod dens tyske navn kan give associationer til marmelade og pålæg af gris. Hvad hedder denne ø på tysk?
Spørgsmål 2 af 10
Angela Dorothea Merkel er en tysk politiker fra det konservative CDU. Hvilken post har hun haft siden 2005?
Spørgsmål 3 af 10
Hvilken farve indgår IKKE i Tysklands flag?
Spørgsmål 4 af 10
Fra den tredje lørdag i september måned og 16 dage frem fester op til 6 millioner mennesker sammen - de drikker øl af 1-liters krus, de spiser pølser, de spiser saltkringler og de synger. I hvilken by foregår den fest?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Mange danskere nyder den skønne natur omkring byer som Goslar, Braunlage og Sankt Andreasberg. I hvilket område ligger disse byer?
Spørgsmål 6 af 10
Den tyske forbundsdag (parlamentet) har sæde i Berlin. Før 1999 havde det sæde i en anden Tysk by. Hvilken?
Spørgsmål 7 af 10
En Tysk storby var i mange år kendt (berygtet) for St. Pauli, Reeperbahn (Red Light District) og Herbertstrasse. Hvad hedder byen?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
Før år 800 blev en Dansk by grundlagt ved den inderste del af Slien, ved den Jyske halvøs smalleste sted. Den blev et handelsknudepunkt i vikingetiden og i dag, hvor byen ligger på Tysk grund, er der et vikingemuseum på stedet. Hvad hedder byen?
Spørgsmål 9 af 10
Millioner af turister valfarter hvert år til vinbyen Rüdesheim. Ved hvilken flod ligger denne by?
Spørgsmål 10 af 10
Der ligger et palads, som blev opført i 1800-tallet ved landsbyen Hohenschwangau i det sydvestlige Bayern. Paladset blev bestilt af Ludwig 2. af Bayern til Richard Wagner. Paladset har bl.a. inspireret Disney til Prinsesseslottet. Hvad hedder det?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik