Advertisement
Danske seværdigheder
Spørgsmål 1 af 10
Du skal med "Sandormen" ud til "Grenen". Hvor i Danmark befinder du dig?
Spørgsmål 2 af 10
Det er ikke kun i København man kan besøge en forlystelsespark som TIVOLI. I Aarhus findes også en lignende park - hvad hedder den?
Spørgsmål 3 af 10
Den blev søsat i 1860, deltog i slaget ved Helgoland i 1864, den har sejlet med kongelige, den har været lejrskoleskib og er nu et velbesøgt og spændende museumsskib i Ebeltoft havn. Hvad hedder skibet?
Spørgsmål 4 af 10
I Jylland, mellem Jelling og Thyregod, kan du besøge en ZOO, hvor du må køre rundt i din bil og se dyrene. Flere steder er der P-Plads og mulighed for at se traditionelle ZOO-afdelinger. Du kan så afslutte med en køretur blandt løverne. Navnet?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Du er på Bornholm og har fundet parkeringspladsen. Her er mulighed for at spise og drikke, købe is til børnene og smykker til konen. Herfra går I ad boardwalken, gennem troldeskov og klitter til sandstranden ...?
Spørgsmål 6 af 10
I Danmarks 6.-største by ligger en "Tropical ZOO" som i år (2020) har åbnet en ny udstilling, som de kalder:"HYÆNESLETTEN - FØR ISEN KOM". Hvad hedder seværdigheden?
Spørgsmål 7 af 10
Skjoldenæsholm slot blev revet ned for ca. 500 år siden. I den nuværende bygning er der indrettet hotel. Der er anlagt golfbane på godsets jorde og der er også et velbesøgt museum for hedengangne transportmidler. Navn?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
I Fruens Bøge ved Odense kan man opleve huse der stammer helt tilbage fra 1500-tallet og man kan spise på Sortbro Kro. Det er et frilandsmuseum og det hedder... ?
Spørgsmål 9 af 10
3 km syd for Haslev og 2 km vest for Rønnede i Gisselfeldt Klosters Skove ligger et af Sjællands nyeste og pt. højeste seværdighed. Et 45 meter højt stål- og trætårn. Udsigtsplatformen befinder sig 135 meter over havets overflade. Hvad hedder tår
Spørgsmål 10 af 10
Tirpitz var et tysk slagskib. Det var opkaldt efter den tyske admiral Alfred von Tirpitz. Tirpitz er dog også navnet på et museum i Jylland. Hvilken by skal du køre til hvis du vil se dette museums udstillinger?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik