Advertisement
Danske seværdigheder
Spørgsmål 1 af 10
Du skal med "Sandormen" ud til "Grenen". Hvor i Danmark befinder du dig?
Spørgsmål 2 af 10
Det er ikke kun i København man kan besøge en forlystelsespark som TIVOLI. I Aarhus findes også en lignende park - hvad hedder den?
Spørgsmål 3 af 10
Den blev søsat i 1860, deltog i slaget ved Helgoland i 1864, den har sejlet med kongelige, den har været lejrskoleskib og er nu et velbesøgt og spændende museumsskib i Ebeltoft havn. Hvad hedder skibet?
Spørgsmål 4 af 10
I Jylland, mellem Jelling og Thyregod, kan du besøge en ZOO, hvor du må køre rundt i din bil og se dyrene. Flere steder er der P-Plads og mulighed for at se traditionelle ZOO-afdelinger. Du kan så afslutte med en køretur blandt løverne. Navnet?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Du er på Bornholm og har fundet parkeringspladsen. Her er mulighed for at spise og drikke, købe is til børnene og smykker til konen. Herfra går I ad boardwalken, gennem troldeskov og klitter til sandstranden ...?
Spørgsmål 6 af 10
I Danmarks 6.-største by ligger en "Tropical ZOO" som i år (2020) har åbnet en ny udstilling, som de kalder:"HYÆNESLETTEN - FØR ISEN KOM". Hvad hedder seværdigheden?
Spørgsmål 7 af 10
3 km syd for Haslev og 2 km vest for Rønnede i Gisselfeldt Klosters Skove ligger et af Sjællands nyeste og pt. højeste seværdighed. Et 45 meter højt stål- og trætårn. Udsigtsplatformen befinder sig 135 meter over havets overflade. Hvad hedder tår
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
Skjoldenæsholm slot blev revet ned for ca. 500 år siden. I den nuværende bygning er der indrettet hotel. Der er anlagt golfbane på godsets jorde og der er også et velbesøgt museum for hedengangne transportmidler. Navn?
Spørgsmål 9 af 10
I Fruens Bøge ved Odense kan man opleve huse der stammer helt tilbage fra 1500-tallet og man kan spise på Sortbro Kro. Det er et frilandsmuseum og det hedder... ?
Spørgsmål 10 af 10
Tirpitz var et tysk slagskib. Det var opkaldt efter den tyske admiral Alfred von Tirpitz. Tirpitz er dog også navnet på et museum i Jylland. Hvilken by skal du køre til hvis du vil se dette museums udstillinger?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik