Advertisement
Har du været i Polen?
Spørgsmål 1 af 10
Hvilken styreform har Polen?
Spørgsmål 2 af 10
I 1970 var en person ledende i konflikten mellem regeringen og værftsarbejderne i Gdansk. Senere var han hovedmanden bag den frie fagforening Solidaritet og han var Polens præsident i perioden 1990 - 1995. Hvad hedder han?
Spørgsmål 3 af 10
Hvad hedder hovedstaden i Polen?
Spørgsmål 4 af 10
Det polske sprog er et af de vestslaviske sprog og dermed et indoeuropæisk sprog. Både bogstaver og udtale kan være svære at forstå fos os danskere. Men man bør under alle omstændigheder lære at sige; Dziękuję Ci. Hvad betyder det?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Hvilke farver er der det Polske Flag?
Spørgsmål 6 af 10
I det sydlige Polen, syd for Katowice, ligger et museum og mindesmærke for folkedrab. Hvad hedder stedet?
Spørgsmål 7 af 10
Polens statsvåben forestiller en ørn der står med udbredte vinger og med en kongekrone på hoved. Hvilken farve har baggrunden i statsvåbenet?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
Sukiennice (Klædehallen) er en renæssancebygning i Krakow som ligger midt på byens hovedtorv. Hvad hedder dette torv (på Polsk)?
Spørgsmål 9 af 10
Ved Oderflodens udmunding, på øerne Usedom, Uznam, Karsibór og Wolin, ligger en af Polens velbesøgte kur- og badebyer. Mange danskere lader sig lokke hertil af de flotte strande og de lave priser. Hvad hedder byen?
Spørgsmål 10 af 10
I Szczecin opførtes i 1902 - 1907 et imponerende trappeanlæg med fontæne. Trapperne fører ned til Oderfloden. På toppen ligger det Nationale museum, Søfartsmuseet, Søfartsskolen og den Pommerske Delstatsregerings bygninger. Hvad hedder anlægget?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik