Advertisement
Meget besøgte steder i Spanien
Spørgsmål 1 af 10
Hemingway skrev om dem i 1926 i bogen "The sun also rises". Folk fra hele verden valfarter til dem hvert år - for at udfordre skæbnen og måske risikere livet ved at deltage aktivt. De traditionelle årlige tyreløb. I hvilken by foregår denne tyrefest
Spørgsmål 2 af 10
Seværdigheden er en 3.718 meter høj vulkan beliggende på Tenerife på de Kanariske Øer. Vulkanens sidste udbrud var i 1909. Hele området omkring vulkanen er i dag en nationalpark på 18.900 ha. Hvad hedder vulkanen?
Spørgsmål 3 af 10
På sydspidsen af Gran Canaria ligger et naturområde, Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas. Hvilken karakteristisk naturtype repræsenterer dette område?
Spørgsmål 4 af 10
I Andalusien, nordvest for Malaga, ligger byen Granada. Byens største seværdighed er et borgområde som blev bygget af maurerne i 1200/1300-tallet. Hvad hedder denne seværdighed?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Hvis du er det mindste smule fodboldinteresseret og du skal til Spanien, så vil et af dine oplevelsesønsker sandsynligvis være Santiago Bernabeu. I hvilken by finder du dette stadion?
Spørgsmål 6 af 10
The Guggenheim Foundation åbnede et Guggenheim Museum i en spansk by i 1997. Hvilken by er det?
Spørgsmål 7 af 10
Antoni Gaudi var en verdensberømt spansk arkitekt. Han er bl.a. kendt for mange forbløffende bygningsværker i Barcelona. Bl.a. den endnu ufærdige La Sagrada Familia. Men vidste du, at han også har designet en park i byen? Hvad hedder den?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
En spansk øgruppe, Islas Baleares, er beliggende i det vestlige Middelhav. Øerne er en selvstyrende region og Palma de Mallorca er regionens hovedstad. En af nedennævnte fire øer hører ikke til Balearerne. Hvilken?
Spørgsmål 9 af 10
En af Spaniens store kunstnere var Salvatore Dali. Han har sit eget museum i Figueres, men man kan også besøge hans hjem, Casa Museu Salvador Dalí, som ligger i et lille fiskerleje Port Lligat. Hvor ligger Port Lligat?
Spørgsmål 10 af 10
På Mallorcas nordkyst ligger et dramatisk og betagende naturområde. En vild serpentineveje fører ned til en lille by og et strandområde, som ligger ved udmundingen af kløften Torrent de Pareis. Hvad hedder området?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik