Advertisement
Sommerferie i Danmark...
Spørgsmål 1 af 10
I hvilken by finder du Danmarks største og mest kendte eventyrdigters barndomshjem?
Spørgsmål 2 af 10
To steder i Danmark, Billund og Rødby, finder du feriecentre som er kendte for deres vandland. Hvad hedder disse feriecentre?
Spørgsmål 3 af 10
På Sjællands nordøstlige hjørne ligger et kendt slot, hvor sagnet fortæller, at Holger Danske sidder i kælderen og våger over Danmark. Hvad hedder slottet?
Spørgsmål 4 af 10
I Gisselfeldt Klosters skove på Sjælland har man opført en seværdighed, som i 2019 kom på TIME Worlds Greatest Places' TOP100. Der er tale om et tårn på 45 meters højde. Hvad hedder det?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
En af Danmarks kendteste strande ligger på Bornholm. Lang, bred, hvidt sand og mange revler, hvilket betyder at du kan bade i både dybt og lavt vand. Hvad hedder stranden?
Spørgsmål 6 af 10
Verdensberømt forlystelsespark beliggende midt i København. Bl.a. kendt for Pantomimeteatret. Hvad hedder denne park?
Spørgsmål 7 af 10
Vandrotten, Klaptorsken, Hestepæren, Svend Svingarm og Hundeprutten. I hvilken park på Sjælland finder du bl.a. disse forlystelser
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
I København flokkes turisterne om Amalienborg Slot, som består af fire palæer. Hvilket af disse fire palæer er IKKE en del af Amalienborg?
Spørgsmål 9 af 10
Denne form for have findes i flere byer i Danmark og er meget populær, især hos det yngre publikum. I den ene kan man bl.a. se nogle sjældenheder fra Kina. Hvilken type have taler vi om her?
Spørgsmål 10 af 10
Under 2. Verdenskrig besluttede Adolf Hitler, at Europa skulle befæstes mod vest. Det er grunden til at vi i dag finder mange bunkers i klitterne og andre på stranden, hvor de er fritlagt af havet. Hvad kaldte Hitler dette forsvarsværk?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik