Advertisement
En anderledes madquiz...!
Spørgsmål 1 af 10
Hvilke to frugter fyldes traditionelt i en dansk juleand før ovnstegning?
Spørgsmål 2 af 10
En populær metode til tilberedning af bl.a. kartofler er fritering (Pommes Frites). Hvilken væske bruges ved fritering?
Spørgsmål 3 af 10
Den Danske nationalret siges at være stegt flæsk. Hvilken sovs skal traditionelt serveres til stegt flæsk?
Spørgsmål 4 af 10
Hvilket mejeriprodukt må en veganer spise?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Hvordan smager et nyplukket slåenbær?
Spørgsmål 6 af 10
Kanel (Cinnamomum verum) er et 10 til 15 meter højt, stedsegrønt træ. Vi bruger kanel som krydderi i vores madlavning, men hvor fra træet kommer vores kanel?
Spørgsmål 7 af 10
Stribet kogeflæsk koges i vand og eddike, laurbær, salt og peberkorn. Skæres derpå i skiver og overhældes med den inddampede kogelage med husblas. Spises på rugbrød, med rødbeder og sennep og en dram til. Hvad hedder denne Sønderjyske lækkerbids
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
At omsvøbe et stykke kød, en steg eller en vildtfugl med tynde skiver spæk før stegningen modvirker udtørring og tilfører kødet noget fedt. Hvad kaldes metoden?
Spørgsmål 9 af 10
Bulgur stammer fra det mellemøstlige køkken og er velegnet i farsretter, pasta, salater, brød eller som erstatning for ris eller kartofler. Hvilken råvare laves bulgur af?
Spørgsmål 10 af 10
Når man koger kød langsomt ved svag, fugtig varme i en gryde med tætsluttende låg og med kun en lille mængde væske, så kalder man metoden for...?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik