Advertisement
Kender du Fyns land?
Spørgsmål 1 af 10
Danmarks berømte eventyrdigter H. C. Andersen blev født på Fyn. I hvilken by?
Spørgsmål 2 af 10
Vi søger navnet på et slot på Fyn. Det blev opført i 1554 og er i dag et af Fyns mest besøgte slotte som byder på udstilling af slottets gemakker, automobil- og motorcykeludstilling, slotspark, labyrinter, legeplads og tree-top-walking. Navn?
Spørgsmål 3 af 10
Hvem sang, at "Fyn er fin!"?
Spørgsmål 4 af 10
I en gammel revyvise der handler om "min Amanda" nævnes - udover København - en Fynsk by. Hvilken
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Den gamle Lillebæltsbro blev indviet i 1935 og er stadig i brug. Siden maj 2015 er broens funktion blevet udvidet med en populær aktivitet, som kan udløse angstanfald hos folk med højdeskræk. Hvad hedder denne aktivitet?
Spørgsmål 6 af 10
I Bogense står en kopi af en statue man ellers kun finder i Bruxelles. Den forestiller en lille dreng der står og tisser. Hvad hedder statuen?
Spørgsmål 7 af 10
Hvor lang er den Fynske Motorvej E20 fra Storebæltsbroen til Lillebæltsbroen?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
den 30. maj 2020 fejres Ove Bagers 100-årsdag i Lundeborg - kun 3 år for sent. Ove Bager er manden bag landeplagen Lundeborghymnen. På hvilken af Fyns kyster ligger havnebyen Lundeborg?
Spørgsmål 9 af 10
Johannes Larsen var en Fynsk maler, som er meget kendt for sine billeder af fugle. Han døde i 1961 men man kan se hans kunst på hans museum som er indrettet i hans og hans kones bolig og atelier på Møllebakken i ... Ja, hvilken by skal man køre til?
Spørgsmål 10 af 10
I middelfart kan man besøge et keramikmuseum som bl.a. har til huse i en gammel herskabsvilla, Grimmerhus. Hvad hedder museet?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik