Advertisement
Gammeldags sommermad!
Spørgsmål 1 af 10
En rigtig dansk sommerdessert er for mange et rødt "bær" som i botanisk sammen hæng kaldes en flerfoldssamfrugt. Vi spiser den ofte med frisk fløde eller, som mange foretrækker, direkte fra planten. Hvad er det for et "bær"?
Spørgsmål 2 af 10
En populær dansk fiskeret er lavet af hele fisk, som flås, renses og vendes i mel med salt og peber. Steges i gyldent smør på en pande og serveres med kartofler, citronbåde, persille og det brunede smør. Hvad hedder retten?
Spørgsmål 3 af 10
Navnet stammer fra Frankrig og de er lavet af butterdej og formet som en lille dyb tærte. Populært fyld er f.eks høns eller rejer i asparges eller måske hamburgerryg i stuvede ærter og gulerødder. Hvad hedder denne lille lækre ret?
Spørgsmål 4 af 10
De kommer om foråret som et varsel om en snarlig sommer. De fås i en grøn og en hvid variation. De indgår i mange retter, men spises ofte blot kogt med en kold sauce eller mayonaisse. Hvad er det vi taler om her?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Frugten skrælles, skæres i tern og koges med vanille, kanel, kardemomme og sukker, anrettes i skål eller portionsanrettes med knuste makroner på toppen og pyntes med flødeskum. Hvad hedder denne lækre sag?
Spørgsmål 6 af 10
De stammer fra Sydamerika. De kom til Danmark i starten af det 1700-tallet og var i mange år anset som en fattigmandsspise. I dag betaler vi fyrstelige summer for de første der kommer på markedet. Vi elsker dem kogt med koldt smør. Hvad er det?
Spørgsmål 7 af 10
Denne ret spiste man på alle tider af året. Kødet var skiver af kød fra grisen som blev stegt i eget fedt på panden og blev serveret med kartofler og persillesovs. Hvad var det for kød fra grisen man brugte?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
Et kogt blomkålshoved, overhældt med en kold sauce/dressing med dild, sennep, karse og rejer, smager pragtfuldt. Men hvad kaldes denne ret?
Spørgsmål 9 af 10
Porre er nærmest uundværlig i en okse- eller hønsekødssuppe. Men disse supper falder ikke i alles smag på en varm sommerdag. Så mange spiser blot porren kogt med koldt smør. Hvad kaldes denne spise?
Spørgsmål 10 af 10
Meget populær sommerkål i gamle dage. Bruges også i dag - både smørdampet, grillet, kogt eller i salat. Findes i dag både i en rød og en grøn variant. Hvilken kål?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik