Advertisement
Sygdom og slig fortrædelighed
Spørgsmål 1 af 10
Denne sygdom opleves som en halvsidig, dunkende, anfaldsvis hovedpine, kvalme og opkast, ofte fulgt af overfølsomhed for lys og lyd . Anfaldene kan vare fra en time til maks. 3 døgn. Hvad hedder sygdommen?
Spørgsmål 2 af 10
Denne udbredte sygdom findes i 2 hovedtyper: 1 og 2. Generelt skyldes sygdommen at der en ubalance mellem glukose og den insulin som muliggør nedbrydning af glukosen i kroppen. Hvad hedder sygdommen?
Spørgsmål 3 af 10
Symptomer: Halssmerter, synkebesvær og hvide belægninger på tungen. Endvidere almindeligt med feber, hovedpine, øresmerter, hævede og ømme lymfeknuder på halsen og dårlig ånde. Hvad er den sandsynlige diagnose?
Spørgsmål 4 af 10
De fleste tilfælde af denne sygdom findes i lande syd for Ækvator. Sygdommen skyldes en parasit der lever i blodet. Parasitten kommer ind i blodbanen via et stik af en myggeart, som overvejende lever i disse lande. Hvad hedder sygdommen?
Advertisement
Spørgsmål 5 af 10
Denne sygdoms danske betegnelse er Rystelammelse. Ikke underligt da sygdommen af de fleste forbindes med ufrivillig rysten af legemsdele. Det er nu kun ca. to tredjedele af de patienterne har dette symptom. Hvad hedder sygdommen?
Spørgsmål 6 af 10
Dette spektrum er en anderledeshed i hjernens udvikling, der påvirker opfattelsen af omgivelserne, og måden man interagerer med andre på. Hovedpersonen i filmen Rainman havde denne udviklingsforstyrrelse. Hvad hedder den?
Spørgsmål 7 af 10
Hvad er den populære betegnelse for sygdommen mononukleose?
Advertisement
Spørgsmål 8 af 10
Hvad hed sygdommen som hærgede Europa i 1300-tallet og som angiveligt kom til Danmark i 1349. Den blev kaldt den sorte død, men hvad var sygdommens navn?
Spørgsmål 9 af 10
Sygdommen skyldes bakterien Bordetella pertussis og er navngivet efter den karakteristiske hivende og kigende lyd som opstår ved vejrtrækning efter langvarige hosteanfald. Hvad hedder denne børnesygdom?
Spørgsmål 10 af 10
Dyssocial personlighedsstruktur er blandt lægfolk bedre kendt under en anden betegnelse - hvilken?
Advertisement

Copyright 2024 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik