Advertisement
Menneskets bedste ven!
Spørgsmål 1 af 10
Ny forskning viser, at den hidtige opfattelse af at alle hundes stamme kom fra Kina, er fejlagtig. DNA-analyser påviser, at hunde stammer fra forskellige dele af verden. Dog stammer alle fra samme type stamdyr. Hvilket?
Spørgsmål 2 af 10
Coton de Tulear er en hunderace der oprindeligt stammer fra havnebyen Tulear på Madagaskar ved Afrikas kyst. Hvilket øge/kælenavn har den fået i Danmark pga. dens fine, bløde, hvide pels?
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Denne hunderace er opkaldt efter munken Bernard de Menthon, som i år 980 anlagde et kloster i Alperne. Hvad hedder racen?
Spørgsmål 4 af 10
Denne gamle danske mastiff type er opkaldt efter en herregård ved Gudme på Fyn. Hvad hedder racen?
Spørgsmål 5 af 10
Hvilken hunderace er Nuser, Søren Bruns hund i "Radiserne" ?
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
Nogle hunderacer må som følge af hundelovens forbudsliste ikke anskaffes, overdrages, importeres eller avles i Danmark. En af disse 4 racer står IKKE på denne liste. Hvilken?
Spørgsmål 7 af 10
Hunde er meget brugt i tegneserier. Hvilken af disse 4 er IKKE en tegneseriehund (optrådte kun på film/TV)?
Spørgsmål 8 af 10
Senest udførte statistik om antallet af hunde i Danmark er fra år 2000. Hvor mange hunde skønnede man på daværende tidspunkt at der var i landet?
Spørgsmål 9 af 10
Racen hedder xoloitzcuintle. Hunden er hårløs, mellemstor (18 - 20 kg) og findes i mange farver. Hårløsheden er udviklet spontant gennem mange år og er ikke menneskeskabt. Hvor stammer den fra?
Spørgsmål 10 af 10
Hvis vi skelner mellem små (f.eks. Yorkshire, Papillon), mellemstore (f.eks. Border Collie, Sibirian Husky) og store hunde (f.eks. Grand Danoir, Newfoundlænder) - hvilken gruppe er så mest populær blandt danskerne (iflg. statistikken år 2000)?
Advertisement

Copyright 2020 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik