Advertisement
Vi svælger i finker og surrib
Spørgsmål 1 af 10
Vend franskbrødsskiver i ægge/mælkeblanding. Steg dem gyldne på en pande og drys med sukker og kanel. Hvad kaldtes sådanne?
Spørgsmål 2 af 10
Hvilket kæle- og/eller øgenavn fik paneret stegt flæsk i folkemunde?
Advertisement
Spørgsmål 3 af 10
Hvad hedder retten hvor man serverer stegte skiver af grisens stegestrimmel med kogte kartofler og en sovs med hakkede urter?
Spørgsmål 4 af 10
Hvad kaldes grisens store rygmuskel når den er blevet saltat og røget?
Spørgsmål 5 af 10
Denne ret laves ofte af en blanding af hakket svine- og kalvekød. Farsen røres med æg, mel eller rasp, hakkede løg og krydderier. Steges på pande i passende "klumper" og serveres med kartofler, brun sovs og eventuelt rødkål. Retten hedder?
Advertisement
Spørgsmål 6 af 10
Hvad hed retten hvor halverede "smilende" æg blev serveret på et leje af sennepssovs? Ofte serveret med rugbrød og smør - og måske bacon- eller flæsketern.
Spørgsmål 7 af 10
Farsret med indstik af røgede flæskestrimler, bages i ovn på en bradepande med sødmælk. Mælken bruges efterfølgende til sovseopbagning. Rettens navn?
Spørgsmål 8 af 10
Hvilken ost hører ikke til: Danbo, Elbo, Hytteost, Samsø?
Spørgsmål 9 af 10
Hvad hedder retten som fremstilles af grisens hjerte, lever og nyrer? Den serveres ofte med groft rugbrød, rødbeder og fedtegrever
Spørgsmål 10 af 10
Hvilken suppe blev traditionelt serveret med flydende halverede hårdkogte æg?
Advertisement

Copyright 2020 - Wicked Media ApS
Kontakt | Privatlivspolitik